torstai 16. helmikuuta 2017

Mummo parkissa


Elämä mummona tai kohdallani MUMMINA oli vain haave tulevaisuudessa kunnes siitä eräänä yönä kaksi vuotta sitten tuli totta. Nyt 50plus ikäisenä olen kaksivuotiaan pojan mummi ja ajattelen että mummiuteen kasvaa samaa tahtia kuin lapsi kasvaa ja kehittyy.

Paitsi mummi olen nainen, äiti, avopuoliso, anoppikokelas, äitipuolikokelas, tytär, sisko, täti, työntekijä, työkaveri, ystävä, tukihenkilö ja aikuisopiskelija(harrastaja). Nämä näin päällimmäisenä. Halusin tehdä tämän listan koska koen että mummius on yksi osa monipuolista elämääni. Ihana ja kiva osa. Tulevaisuus näyttää millaiseksi mummiuteni muotoutuu.

Mummin minusta ovat tehneet vanhin poikani ja hänen avopuolisonsa. Olen kertonut tutuille ja sukulaisille miljoona kertaa unesta jonka näin ennen tämän vanhimman pojan syntymää; Olin synnyttämässä ja kätilö sanoi:" Hermanni tuli!" Kun lapsi sitten synnyttyään oli poika olisin halunnut pojan toiseksi nimeksi unen mukaan Hermanni. Pojan isä ei ajatukselle lämmennyt ja poika itsekin tarinan isompana kuullessaan aina huokaili "Onneksi isä ei suostunut". Niinpä yllätys oli melkoinen kun ristiäisissä paljastui pojanpojan kolmanneksi nimeksi HERMANNI. Onnistuivat yllättämään mummin täysin.
Itselläni oli vain yksi kaupunkilaismummu, Tampereen mummu. En tiennyt edes hänen nimeään pienenä. En koskaan viettänyt aikaa hänen kanssaan. Ei yökyläilyjä tai lomailuja mummulassa. Onneksi omilla lapsillani on ollut kokemuksia läheisistä isovanhemmista. Toivon osaavani olla sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti