sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ihanaa kotoilua



Usein viikonlopun ja lomapäivien jälkeen kysytään mitäs teit tai missä kävit?
Jos on oltu kotona vastaus on usein "Olin vaan kotona".
Miksi vaan?
Sehän on totisesti kaikkein hienointa jos viihtyy omassa kotona.
Ihmiset ostavat/vuokraavat kodin kalliilla rahalla ja useimmiten satsaavat vielä kodin laittamiseenkin kuka enemmän kuka vähemmän. Sitten tehdään kaikki mahdollinen että siellä kotona oltaisiin mahdollisimman vähän. Joskus siihen on hyviä syitä; työmatkat, harrastukset, erilaiset velvollisuudet jne. Huonompi juttu on jos kotonaan ei viihdy syystä tai toisesta.
Itselle koti on aina ollut tärkein paikka maailmassa. Johtuneeko horroskooppimerkistä (rapu) joka mielletään kaikissa kuvauksissa koti-ihmiseksi vai mikä mutta koti-aikaa ei voita mikään.
Iän myötä kotona vietetty aika on muotoutunut vielä tärkeämmäksi. Aika tuntuu kuluvan niin nopeasti että kotona saa tehtyä vain pienen osan siitä mitä on ollut suunnitelmissa. Parasta on kun lapset tai ystävät tulevat käymään; syödään, istutaan ja vaihdetaan kuulumisia....Ihan yhtä kivaa on olla rauhassa kotona oman puolison tai ihan yksin oman itsensä kanssa. Kuka mitäkin puuhailee. Itse luen, järjestän kaappeja, siivoan, katselen leffoja jne.
Kaappien jätrjestämisestä pääsee sujuvasti Kon Mariin. Kirjan luettuani allekirjoitan varsinkin ohjeen pitää kotona vain tavaroita jotka tuottavat iloa. Joko katsella tai käyttää. Ne voivat olla isoja tai pienempiä kuten kuvan tuoli johon ei mahdu enää edes lapsenlapsen peppu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti